Kelderaanleg
Goorbergh Fundamenteel kan bogen op een rijke ervaring met de aanleg van kelders onder of direct naast/achter bestaande panden. Ook in situaties waarin dat bijna onmogelijk lijkt, slagen wij er in een kelder te realiseren. Dat doen we mede dankzij het inzetten van minder bekende technieken, zoals het verstevigen van de bodem met waterglas. De grond wordt dan zo hard als zandsteen en kan rechtstandig worden afgegraven, waarna er veilig kan worden gebouwd aan de kelderwanden en -vloer.


Ook kunnen we door fasegewijs de grond af te graven en de fundering te stutten met stempels, op een meer traditionele manier kelders bouwen. Door muren op te metselen of betonnen keerwanden te realiseren die taken van de fundering over kunnen nemen. Ook in dit opzicht zijn het vakmanschap en de inventiviteit van het Goorbergh team in staat grootse prestaties te leveren en het onmogelijk geachte waar te maken.

Voor het geval dat nog niet duidelijk mocht zijn: voor prefab kelderaanleg en andere standaardprocedures is onze werkwijze niet geschikt; we leveren maatwerk, geen pasklare oplossingen.

De realisering van een kelder, met name onder een bestaand gebouw, is zulk specialistisch vakwerk omdat het veel expertise vereist. Ook in het voortraject. Neem daarom altijd eerst contact op om de situatie ter plekke te laten beoordelen. Hoe Goorbergh een kelder in een kelder realiseert, meters onder grondwaterniveau? Klik hier voor het voorbeeld.

 

Wat betreft water: dat kan een geduchte vijand van de gebruikswaarde van uw kelder zijn. Onze collega’s van Soil-ID vochtwering hebben waterdichte methoden om het vocht te bestrijden. Ook voor bestaande constructie. Meer weten?