Vijzelen

Vijzelen is een apart, soms spectaculair specialisme.

Goorbergh trok landelijk de aandacht van vak- en publiekspers toen het in 2007 het 800 ton zware voormalige stationsgebouw van Houten van zijn fundering verwijderde om het complete gebouw een stukje verderop op een nieuw aangelegde fundering te plaatsen.
Toch was dat slechts een van de vele huzarenstukjes die Goorbergh Fundamenteel in de loop van de tijd heeft uitgevoerd. Een complete historische molen meters opvijzelen, of een uitgestrekte parkeergarage zodanig omhoog brengen dat er een hele nieuwe onderverdieping kan worden gerealiseerd? Goorbergh heeft het gedaan. Dergelijke projecten zijn een uitzondering, maar het zijn ook even zovele bewijzen van ons vakmanschap.

Met hetzelfde vakmanschap vijzelen we ook een bijgebouw, een woning of een andere constructie, meters, decimeters, centimeters op. Met aandacht en precisie.

 

Een blok noodwoningen in Tilburg bijvoorbeeld. In 1948 gebouwd voor een levensduur van 10-15 jaar. Behoorlijk verzakt en niet gelijkmatig ook. Door ons eind 2011 opgevijzeld en waterpas gezet. Voorbeeld Tilburg.

 

Onze vijzelaars in actie zien? Klik hier voor filmpje.

In historisch Rotterdam (Katendrecht) hebben we de fundering van twee panden compleet vernieuwd. Daarop een nieuwe vloer gebaseerd en daarna is de scheefstand hersteld en de panden zijn deels tot meer dan 80 cm gelift!
Een spectaculair werk dat veel aandacht trok van de publieks- en de vakpers.
Klik hier voor de reportage.
Klik hier voor de gefilmde impressie van het proces.