Trillingsarm

Goorbergh Fundamenteel is specialist in het trillingsarm inbrengen van inwendig geheide buispalen.

Deze techniek is zeer geschikt als de omgeving een lichte trilling/beroering van de bodem toestaat.
Dat is het geval als de bebouwing zich op enige afstand bevindt, of, bij inpandig werk bijvoorbeeld, als de situatie ter plaatse eerst enigszins mag verslechteren voordat met het duurzaam herstel wordt begonnen.

Het principe is eenvoudig: een stalen buis, aan de onderkant voorzien van een voetplaat, wordt deels gevuld met een zandmengsel. Vervolgens wordt de buis met een inwendig valgewicht de bodem ingeslagen.

Afhankelijk van de benodigde lengte worden meer segmenten op de eerste buis geplaatst tot de gewenste lengte is bereikt. Elk segment is getrompt (verwijd) aan de onderkant waardoor elke nieuwe buis over de vorige heen kan worden geschoven om daarna te worden vast gelast te worden.

Zodra de gewenste diepte is bereikt, wordt de buis gevuld met beton en voorzien van een wapening, waarbij de stekken opgenomen kunnen worden in een nieuwe betonvloer, of –balk. De paalkop kan ook worden voorzien van een console.

Dat gebeurt als de paal een bestaande constructie moet ondersteunen, vanaf de zijkant.

De voordelen van deze techniek zijn groot: onze installaties zijn compact genoeg om moeilijk bereikbare plekken te kunnen bedienen, vooral ook binnenshuis. Daarnaast zijn de kosten van deze methode relatief laag en overlast is gering.

Technische feiten/voorwaarden
Paaldiameters in mm: 89, 114, 139 enz
Schachtdiameters: van 160 tot 600 mm.
Paalbelasting: tot ± 2000kN.

Minimale toegangsbreedte voor materieel: mm
Minimale werkhoogte: mm

Aanvraag